Nieuws

Flexibele tooling in eigen beheer​

psw_logo-1024x1024
PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij het richting en inhoud geven aan hun eigen leven. Zij bieden ondersteuning bij wonen, dagbesteding, werken, onderwijs en vrije tijd van kwalitatief hoog niveau.

Het vraagstuk

PSW had al een BI-toepassing voordat ze bij ProAnalytics terecht kwamen. De oude toepassing was echter complex en voor aanpassingen waren ze sterk afhankelijk van een derde partij en hun reactiesnelheid.Om dit probleem op te kunnen lossen gingen ze op zoek naar een partij die ze kon helpen aan een nieuwe BI-tool én ervoor kon zorgen dat ze dit geheel in eigen beheer konden houden, zodat ze niet meer afhankelijk zouden zijn van derden.

De oplossing

Met PSW samen is besloten om te gaan werken met Microsoft Power BI. Vanwege de eenvoud van deze tool, kan het flexibeler ingezet worden in de organisatie en kost het niet veel moeite om hem aan te passen indien de wensen van de organisatie veranderen.In eerste instantie hebben we binnen PSW een medewerker opgeleid tot lokale BI-specialist, in combinatie met het ontwikkelen van diverse overzichten (declarabiliteit, in- en uitstroom van cliënten, exploitatie per cliënt en geluksscore). Binnen PSW is gedurende die periode het inzicht ontstaan dat Microsoft Power BI ze inderdaad gaat helpen om flexibeler te zijn als organisatie. Hiermee zijn ze erin geslaagd om binnen de organisatie niet langer achter de feiten aan te lopen, maar juist voorop te lopen.

Kansen

PSW kan het dashboard verder gaan uitbreiden en delen met diverse teams, zodat er binnen de gehele organisatie niet langer meer handmatig informatie opgevraagd hoeft te worden. Dit biedt meer efficiëntie en geeft medewerkers meer tijd om aan de bewoners te kunnen besteden.Ook kan er een dashboard worden gebouwd, waarbij de informatie uit alle systemen bij elkaar komt en het management binnen PSW direct inzicht heeft in de status van alle belangrijke KPI’s van de organisatie.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Saartina Coenradi

Saartina Coenradi

Analyseert en verbindt mens, data en organisatie als geen ander. Strategisch advies en verandertrajecten zijn haar op het lijf geschreven. Gaat voor de win-win en staat elke ochtend op om de wereld een beetje mooier te maken. Houdt van mensen, niet van koffie 😉