Aanpak van onderwijsachterstanden in goede banen leiden

InnovatieNul13 verbindt, adviseert, monitort en begeleid gemeenten, kinderopvang, basisonderwijs en andere betrokken jeugdinstanties.

 

5126252 - young boy in a field looking through binoculars

Het vraagstuk

InnovatieNul13 was voor gemeenten opzoek naar inzicht om de aanpak van onderwijsachterstanden in goede banen te leiden. Om een goed inzicht in dit vraagstuk te krijgen is informatie nodig vanuit peuter en kinderdagopvang, gemeenten en GGD.

De oplossing

Peutermonitor

Samen met InnovatieNul13 is de peutermonitor ontwikkeld. De Peutermonitor brengt alle informatie, die door de peuteropvang en kinderdagverblijven, de GGD en uw gemeente wordt vastgelegd, bijeen in een beveiligde datakluis. Daar worden alle ingevoerde gegevens over de peuters in uw gemeente gecontroleerd, gekoppeld en in anonieme data omgezet. Vervolgens wordt deze data voor geregistreerde gebruikers beschikbaar gemaakt in een overzichtelijk dashboard.

Beveiligde datakluis

Door gebruik te maken van het platform van ProAnalytics kunnen organisaties de benodigde informatie met een eenvoudig excel template uploaden in de beveiligde datakluis.

Dataverwerking en direct resultaat

In deze datakluis worden alle ingevoerde gegevens over peuters en kinderen geanonimiseerd, gecontroleerd en gekoppeld aan andere relevante informatie. Vervolgens wordt deze data voor geregistreerde gebruikers beschikbaar gemaakt in een overzichtelijk dashboard. Deze informatie over het peuteraanbod, het peuterbereik én de financiën is dus in één oogopslag beschikbaar. Zo biedt de Peutermonitor op elk gewenst moment de juiste informatie voor de juiste persoon.

 

Voorbeeld rapportage peutermonitor met voorbeeld data

Meer informatie over de peutermonitor?