Werken bij ProAnalytics

Ervaren BI Consultant gezocht

Ben jij een ervaren BI Consultant? Ben je gedreven en vernieuwend? Dan is ProAnalytics op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

ProAnalytics is werkzaam voor grote en middelgrote organisaties waar we elke keer weer waarde toevoegen door data aan het werk te zetten. Dit door het bouwen en implementeren van BI oplossingen waarbij Microsoft Power Platform/Azure een belangrijke rol speelt, door het toepassen van Data Science, geven van trainingen en advies/verandermanagement. Altijd samen met de klant. Thuisbasis van ProAnalytics is een prachtige locatie op landgoed Zonheuvel in Doorn. In deze inspirerende omgeving is naast de mogelijkheid o.a. een potje te voetballen, gamen en gezellig buiten te lunchen, alle ruimte voor het ontvangen van klanten en het geven van BI en Data Science trainingen.

Wat kan je verwachten?

Je gaat in gesprek met de klant, brengt de behoefte en vraag van de klant in kaart. Je stelt een plan van aanpak op waarin het ontsluiten van de data en de kwaliteit van de data een belangrijke plaats heeft. Je weet namelijk als geen ander dat dit de basis is voor zinvolle inzichten en de acceptatie van de rapportage dashboards. Naast het ontsluiten van data en het bouwen van de oplossingen volgens plan, kijk je uiteraard ook altijd creatief naar hoe de data verrijkt kan worden en hoe bijv. Machine Learning kan worden toegepast om net even dat extra stukje inzicht aan de klant te bieden. De kenniscurve van de klant staat centraal; de kennis van de opbouw en het gebruik van de gerealiseerde oplossingen draag je over aan de klant door middel van training en coaching van zowel de BI/ICT verantwoordelijken als eindgebruikers. Alles om draagvlak binnen een organisatie te vergroten en de nieuwe werkwijze voor de klant te borgen.

Dit drijft je om elke keer weer bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en samen met je collega’s van ProAnalytics je beste beentje voor te zetten. 

Wie ben jij?

Een enthousiaste teamspeler die zich graag wil blijven ontwikkelen op het (strategisch) advies- en BI vlak, omdat data nou eenmaal kruipt waar het gaan kan. Altijd op zoek naar de beste oplossing om de klant verder te helpen. Creatief en communicatief sterk. Gelooft dat advies geven en tegelijkertijd de mouwen opstropen en samen aan de slag gaan een gouden combinatie is. Kennisdelen is je tweede natuur. Je vindt het dan ook leuk om collega’s en medewerkers van klanten te begeleiden. Je zoekt de ruimte om je eigen ideeën te ontplooien in een omgeving waarin initiatief, kennisdeling en samenwerken gewaardeerd en aangemoedigd worden.

Wij bieden

Een warm welkom in een gezellig team met start-up mentaliteit. Vooral gedreven door de passie voor het inzetten van data om klant en mens verder te helpen. Elke vrijdag is iedereen binnen voor kennissessies, werken aan eigen initiatieven en de vrijdagmiddagborrel. Om onze blik fris te houden en de teamband sterk gaan we naar interessante en innovatieve events op workation naar het buitenland.

Jij neemt mee:

 • Een afgeronde WO opleiding bij voorkeur op het gebied van (technische) bedrijfskunde, IT, Finance - sterk analytische vaardigheden zijn een must
 • Minimaal 3 jaar (medior) dan wel minimaal 5 jaar (senior) ervaring als BI Consultant
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met BI Tools als Power BI (pre), Qlikview/sense of Tableau en geeft aandacht aan visualisatie en storytelling in reporting
 • Grondige kennis van Databases, datamodellering, datawarehouses en ETL. Microsoft SSIS/SSAS is een pré
 • Goede adviesvaardigheden en communiceert helder en prettig. Ook op directie en management niveau.
 • Goede projectmanagementvaardigheden; hands on mentaliteit, gestructureerde aanpak
 • Basiskennis van Machine Learning technieken
 • Vloeiend in Nederlands en Engels in woord en geschrift

Bij de functie hoort:

 • Een marktconform salaris
 • Laptop, leaseauto / reiskostenvergoeding
 • Flexibele werktijden, werken op afstand
 • Persoonlijke ontwikkeling middels trainingen, coaching en opleidingsmogelijkheden
 • Gezellige collega’s met leuke (digitale) teamuitjes en (digitale) vrijdagmiddagborrels

Meer vacatures

Junior BI Consultant

Fulltime - Doorn

Junior Data Scientist

Fulltime - Doorn

Word jij onze nieuwe BI Consultant?